guide till fönsterrengöring

Vad du ska och inte ska göra vid fönsterrengöring

Vet du hur man fixar en bra fönsterrengöring? För att faktiskt städa ditt hem måste du vara uppmärksam på alla områden. Många husägare har en dåliga vana att bara delar av huset. Detta resulterar i en enorm ansamling av damm i vissa delar av huset. Precis som exempelvis dörrar är fönster en ibland förbisedd men viktig del av hemmet och alla som besöker det vill förstås hellre se glänsande fönster än fläckiga sådana. Dina fönster är viktiga!

Här är de saker som du bör tänka på vid fönsterrengöring

Men till skillnad från att bara damma av en hylla är den här typen av städning lite annorlunda. Du måste ta hänsyn till vissa saker innan du vill ha dina rena och blanka fönster med korrekt fönsterrengöring.

Lär dig rengöra fönster med dessa steg

• Lämna inte interiören till dig själv: Det kan tyckas vara en mycket lönsam idé att göra interiören själv och lämna exteriören till ett proffs att rengöra, men i verkligheten är det inte så. Kom ihåg detta, endast proffs har nödvändiga verktyg för att effektivt rengöra dem. Om du gör insidan själv kommer det inte att ge samma resultat som proffs. Så du kommer att ha din rena utsida men en insida som inte är rengjord optimalt, vilket inte är trevligt.

• Spara det till sist: Om ditt hus genomgår renovering eller annat arbete, avstå från att rengöra dina fönster tills allt är klart. Du kommer att bli förvånad över hur mycket damm som kan lockas till panelen. Be de som renoverar att tejpa och täcka väggöppningen under arbetet för att förhindra spill från lera, färg eller kemikalier.

• Förlita dig inte på saker du inte kan kontrollera: En del kanske väntar på regnet som spolar av fönstren, och visst, utsidan kommer att rengöras ganska bra men hur är det med interiören? Dessutom, hur kan du vara säker på när det kommer att regna?

• Var särskilt uppmärksam på vattenfläckar: Med tiden kan fuktbelastat vatten göra vita cirklar på dina fönster. Dessa märken är extremt svåra att ta bort, och om du försöker göra det på fel sätt kan det repa fönstren eller skrapa dem.

• Häng inte våta kläder över dem: Undvik att lämna dina våta kläder över dem för blötläggning. Dina kläder kommer att torka, men det kommer att lämna ett märke på fönstren.

Det här är några förslag som du kan ha i åtanke om du vill städa huset och vill behålla det i bästa skick. Kontakta en duktig städfirma i Nyköping om du vill få hjälp med din fönsterrengöring till bra pris.