guide till att rengöra amtico golv

Att tänka på då du ska rengöra Amtico-golv

Nyfiken på hur man ska rengöra Amtico golv? Amtico-golv är en av de mest populära golvtyperna för närvarande. De väljs inte bara av några av de mest prestigefyllda husbyggarna, utan de ersätter snabbt många andra golvtyper i både traditionella och moderna hus i Sverige. Det faktum att Amtico är så väl lämpad för alla typer av lokaler gör att det finns mycket utrymme för ytterligare tillväxt också. Kontakta rekommenderade städfirmor i Nyköping för städhjälp!

Rengöra Amtico Golv

Amtico har definitivt vuxit i sin popularitet under de senaste åren. Detta kommer genom ett framsteg i tillverkningen. Det är också bevisat att det erbjuder lösningar som många andra golvtyper inte kan. Ett exempel på detta är det faktum att det är varmare under foten än stenplattor och att det är hårdare än andra träalternativ.

Förläng golvens livslängd med rätt underhåll och rengöring

Dagens kunniga köpare letar därför efter en golvtyp som erbjuder lösningar och som kommer att vara långvariga. Ett problem är att sådana individer måste utbildas i hur man bäst hanterar regelbunden städning och rengöring. Följande råd har sammanställts för att ge en inblick i hur Amticos livslängd med regelbunden rengöring kan förlängas.

Rengöringsprodukter för Amtico golv

Den första punkten beaktar det faktum att du bör rengöra dina golv med en speciell Amtico rengöringsprodukt. Andra varianter passar inte Amticos struktur. Vissa lösningar kommer att erbjuda mindre tillfredsställande resultat, vilket lämnar smuts på ytan för att behöva tas hand om i framtiden. Amtico-specifika rengöringsformler är speciellt skapade för att vara tillräckligt hårda för att rengöra ytan, men tillräckligt mjuka för att inte slitas bort vid ytbeläggningarna.

Golvpolermedel och tätare

Den andra punkten säger att du inte ska använda golvpolermedel för alla typer av vinyl. Endast användning av en Amtico-tätare rekommenderas. Återigen ger detta detaljer om hur det finns specifikt framtagna produkter. Dessa kan kosta något mer än dina vanliga butiksköpta produkter, men de erbjuder mer valuta för pengarna och kommer inte att skada ditt golv.

Djuprengöra golven

Den tredje punkten är att du alltid ska anställa en professionell Amtico-rengörare när du vill djuprengöra ditt Amtico-golv. Vissa produkter som underhåller och rengör dina golv regelbundet finns tillgängliga. Under årens lopp kan ditt golv bli smutsigt och kommer att behöva stöd av en professionell golvstädare. Ytbeläggningarna kommer att tas bort, golvet rengöras helt och sedan appliceras en ytfinish för att skydda golvet.

Använd EJ sura rengöringsmedel

Den fjärde punkten är att se till att du inte använder sura rengöringsmedel på golvet. Om sådana produkter används kommer ytfinishen att avlägsnas. Detta kommer att lämna den nakna Amtico exponerad vilket leder till snabbare smuts och eventuellt skador.

Rutinmässig rengöring

Den femte punkten avser att det är viktigt att se till att rutinmässigt rengör golven. Detta kommer att innebära att små och stora partiklar och smuts tas bort. Om dessa skulle lämnas skulle de arbeta för att eventuellt skada eller repa golvet. När de har tagits bort tas denna risk bort och golvet förblir oskadat.

Skrubba EJ på fläckar

Den sjätte punkten visar att det är viktigt att inte skrubba på en fläck på något Amtico-golv. Om detta skulle hända skulle troligen en matt yta dyka upp. Fläcken kan tas bort men den matta ytan kommer att vara lika fula.

Det är viktigt att komma ihåg att Amtico är en av de mest slitstarka och hållbara golvprodukterna. Regelbunden rengöring med rätt metoder och tekniker säkerställer att det fortfarande ser bra ut och kommer att stå emot tidens tester. Ovanstående information sammanställdes för att stärka, utbilda och erbjuda råd om hur du tar hand om dina golv.