Städtips

städföretag med erfaren städpersonal

Städföretag säkrar en ren och hälsosam miljö för ditt kontor och hem

Om du någonsin tidigare har anlitat ett städföretag för att städa ditt hem eller kontor så vet du hur smidigt och enkelt det blir att städa. Om du är på jakt efter att anlita ett städföretag för att utföra din städning i ditt hem eller på ditt kontor så borde du anlita en rekommenderad städfirma i Nyköping till att utföra jobbet. En städfirma kan göra allt möjlig sorts rengöring från grundläggande daglig städning till djupstädning. De sätter ihop ett städschema så att du slipper lägga tid på att ringa dem varje gång de behöver komma för att städa. De kan planera in regelbundna besöka oavsett om det är en gång i veckan, månaden eller ännu oftare.

Städföretag för hemstäd

Om du anlitar ett bra städföretag för att städa ditt hem så brukar en eller två gånger i veckan ofta vara ett bra intervall för dem att komma och städa. Städarna kommer och utför all den rengöring som du själv inte har tid eller energi att genomföra. Du kan få dem att göra enklare städningar i hela ditt hem regelbundet. Du kan också göra den enklare rengöringen själv och bara anlita professionella städare till att komma en eller två gånger i månaden för att djuprengöra ditt hem. Det är så härligt att komma in i ett städat hem och det är ännu härligare när du själv har sluppit göra jobbet.

Kontorsstädning

Kontorsstädning är lite annorlunda än hemstädning. Städbolaget kommer antagligen komma oftare till ditt kontor än till ditt hem. Eftersom de flesta kontor har många människor som kommer och går så finns det helt enkelt mer att göra. Du kan anlita de professionella städarna till att komma precis så ofta som ditt kontor behöver. De kan göra alla de mindre städuppgifterna som att ta ut soporna och torka av ytor.

Den här typen av rengöring behöver göras ofta och det är vanligt att de erfarna städarna kommer till ditt kontor flera gånger i veckan för att tillgodose dina behov. Badrum, kök och fikarum behöver också rengöras regelbundet och antagligen lika ofta som resten av kontoret. Du kan schemalägga dina städare för att djupstäda kontoret någon gång i månaden också. De kan moppa eller dammsuga golven regelbundet men då och då kanske du vill ha en mer noggrann rengöring av dina golv, eller kanske även rengöra möblerna ordentligt.

Professionella städtjänster

Professionella städare erbjuder alla de städtjänster du kan behöva för ditt hem. När de besöker ditt hus så gör de direkt en noggrann genomgång. De får dig att förstå vad du kan förvänta dig för slutresultat av deras städning. Om du är nöjd så är det bara att överlåta jobbet till dem. Oavsett om du anlitar städare till ditt hem eller ditt kontor så är det ett mycket bra sätt att hålla din miljö ren, hälsosam och inbjudande.

planera städningen smartare

Planera din städning för bäst resultat

En systematisk städrutinsplanering

Hur ofta ska du städa ditt hem? Dagligen, veckovis, månadsvis, årligen? Svar ja… på alla!

Visste du att det finns en systematisk metod att använda då man städar hemma? Alla dessa år som jag har gjort fel. För ärligt talat, det finns faktiskt ett sätt att städa ditt hem på. Ett sätt som är strategiskt och metodiskt planerat, dessutom utförd effektivt och snabbt, så att du inte behöver spendera timmar och åter timmar att irrande städa runt i nästan cirklar.

En gång i tiden var det hemmafruarna som vanligtvis bar ansvaret av att städa och laga mat. De hade gott om tid att städa upp med en daglig städrutin och till och med få tid över till några stora djuprengöringsprojekt var och varannan dag. Som det var då, så var det i princip en kvinnas jobb varje dag medan deras män arbetade på ett jobb utanför hemmet. Nu för tiden så är kvinnorna dock självförsörjande och hårt arbetande i sina yrken, och har inte längre tid att äta och än mindre att städa hemma. Så vad ska man göra då? Leva i och med smutsen efter en tuff dag på jobbet? Nej, inte nödvändigtvis.

Med hjälp av bara några snabba städtips kan du också få ett vackert och snyggt hem tillsammans med en karriär, utan att måsta spendera hela helgerna med att städa. Hur, frågar du? Det är enkelt. Det handlar bara om planering. Ja så enkelt är det! Kommer du ihåg vad jag sa ovan om hur ofta man borde städa? Saken är den att det finns vissa saker du borde städa regelbundet och jag ska nu berätta för dig vilka dessa saker är.

Daglig städning:

Diska alltid disken efter en måltid. Disk är en sådan sak som har förmågan att snabbt bygga berg. Om du diskar direkt efter du ätit är halva slaget redan vunnet. Köket är det enda rum som alltid borde städas dagligen. Plocka och städa upp i de andra rummen i huset allt eftersom dagen går och du passerar. Ganska snart kommer du göra det utan att märka det. Tvätta också en tvätt varje dag. På det sättet slipper du berg av smutsig tvätt samt känslan av att det blir överväldigande att ens tänka på det.

Veckovis städning:

Damma, dammsug, moppa och rengör badrummet. Detta tar dig högst två timmar från början till slut. Börja på och avsluta ett rum i taget. Gå aldrig vidare till nästa rum innan du helt är klar med att städa det rum du håller på med.

Månadsvis städning:

Det finns alltid lite större rengöringsprojekt att ta itu med. Detta kan vara att dammsuga med de olika munstyckena i alla hörn och i exempelvis soffor och fåtöljer. Att putsa fönstren och speglar eller rengöra i kylskåpet passar också bra att göra en gång i månaden.

Om man håller dig på banan med de små sakerna dagligen och de större sakerna veckovis och månadsvis så kommer du snart ha full kontroll över din städrutin. Allt handlar om en god planering och att sedan hålla sig till den. Om du behöver städhjälp, kontakta vår städfirma i Nyköping för en garanterat ren hemstädning.

Så städar du hemmet med husdjur

Självklart så älskar du dina husdjur, men hur är det med ett rent hem? Det blir en rätt tung uppgift att städa ett hus med katthår, kattlådor och djurpartiklar. Och sedan har vi ju alla de där olyckshändelserna som gör det än mer omöjligt att hålla hemmet rent. Men lugna dig, ett rent hem och husdjur kan existera tillsammans om du är redo för lite extra arbete. Den största utmaningen för djurägare är att bli av med allt hår. Medan väldigt få raser inte tappar hår alls så finns de några som bara tappar lite, såsom bichon frisé, labradoodle och Schnauzer. Andra tappar väldigt mycket mer.

Hur man städar ett hem med husdjur

När det gäller att städa ett hem med husdjur så har alla sina favoriter att använda, allt från sopskyffel till dammsugare för att få bort allt hår. Men det hårda arbetet kan minimeras om du bara lyssnar på det som nu nämns här nedan:

städtips för att städa hemmet för dig med husdjur

Tips till att städa ett hem med husdjur:

Borsta djuret regelbundet

Regelbunden borstning och klippning rekommenderas också av veterinärer. Det minskar mängden hår i luften och på golvet. Sedan är det väl bättre att få håret på borsten istället för på golvet. Men se till att du gör det utomhus eftersom allt hår inte fastnar på borsten och chansen är stor att det får vingar och sedan landar på marken.

Dammsug

Oavsett hur mycket du än försöker så kommer ditt husdjur lossa hår som hamnar på dina golv, mattor etc. så dammsug golvet och mattorna regelbundet. Hur ofta du behöver göra det beror på hur många husdjur du har. Med ett husdjur och en person så räcker en gång i veckan. Du kan också stänga av vissa rum och delar av hemmet för djuret så att de inte behöver dammsugas jämt. Detta kan göras med grindar i dörröppningarna.

Städa upp

Du bör städa upp efter ditt husdjur om en olycka sker, främst för att om du lämnar det så kommer det vara svårare att städa upp senare. Dessutom om du inte städar upp på en gång så kan husdjuret bli van med det, och känna sig uppmuntrad till att göra det igen. Låt bli att använda rengöringsmedel med ammoniak i då du rengör efter djuret.

Investera i tätmaskiga möbler

Möbler som har släta ytor såsom läder eller tätmaskig textil är att föredra om man har husdjur hemma. Detta reducerar inte bara eventuella skador av klor och liknande utan gör det också enklare för dig att städa upp djurhåret.

Skaffa en säng för ditt djur

Ju tidigare du skaffar en säng för ditt husdjur, desto bättre kommer det vara för dina golv och dina möbler. När ett husdjur vänjer sig vid sin säng så blir området runt den också hens personliga plats och gör att det är mer troligt att hen kommer gilla att vara bara där. Väl tränade husdjur kommer att spendera mer tid runt deras säng som leder till mindre tid spenderad på din soffa…