städtips för att städa hemmet för dig med husdjur

Så städar du hemmet med husdjur

Självklart så älskar du dina husdjur, men hur är det med ett rent hem? Det blir en rätt tung uppgift att städa ett hus med katthår, kattlådor och djurpartiklar. Och sedan har vi ju alla de där olyckshändelserna som gör det än mer omöjligt att hålla hemmet rent. Men lugna dig, ett rent hem och husdjur kan existera tillsammans om du är redo för lite extra arbete. Den största utmaningen för djurägare är att bli av med allt hår. Medan väldigt få raser inte tappar hår alls så finns de några som bara tappar lite, såsom bichon frisé, labradoodle och Schnauzer. Andra tappar väldigt mycket mer.

Hur man städar ett hem med husdjur

När det gäller att städa ett hem med husdjur så har alla sina favoriter att använda, allt från sopskyffel till dammsugare för att få bort allt hår. Men det hårda arbetet kan minimeras om du bara lyssnar på det som nu nämns här nedan:

Tips till att städa ett hem med husdjur:

Borsta djuret regelbundet

Regelbunden borstning och klippning rekommenderas också av veterinärer. Det minskar mängden hår i luften och på golvet. Sedan är det väl bättre att få håret på borsten istället för på golvet. Men se till att du gör det utomhus eftersom allt hår inte fastnar på borsten och chansen är stor att det får vingar och sedan landar på marken.

Dammsug

Oavsett hur mycket du än försöker så kommer ditt husdjur lossa hår som hamnar på dina golv, mattor etc. så dammsug golvet och mattorna regelbundet. Hur ofta du behöver göra det beror på hur många husdjur du har. Med ett husdjur och en person så räcker en gång i veckan. Du kan också stänga av vissa rum och delar av hemmet för djuret så att de inte behöver dammsugas jämt. Detta kan göras med grindar i dörröppningarna.

Städa upp

Du bör städa upp efter ditt husdjur om en olycka sker, främst för att om du lämnar det så kommer det vara svårare att städa upp senare. Dessutom om du inte städar upp på en gång så kan husdjuret bli van med det, och känna sig uppmuntrad till att göra det igen. Låt bli att använda rengöringsmedel med ammoniak i då du rengör efter djuret.

Investera i tätmaskiga möbler

Möbler som har släta ytor såsom läder eller tätmaskig textil är att föredra om man har husdjur hemma. Detta reducerar inte bara eventuella skador av klor och liknande utan gör det också enklare för dig att städa upp djurhåret.

Skaffa en säng för ditt djur

Ju tidigare du skaffar en säng för ditt husdjur, desto bättre kommer det vara för dina golv och dina möbler. När ett husdjur vänjer sig vid sin säng så blir området runt den också hens personliga plats och gör att det är mer troligt att hen kommer gilla att vara bara där. Väl tränade husdjur kommer att spendera mer tid runt deras säng som leder till mindre tid spenderad på din soffa…