planera städningen smartare

Planera din städning för bäst resultat

Hur ofta ska du städa ditt hem? Dagligen, veckovis, månadsvis, årligen? Svar ja… på alla!

En systematisk städrutinsplanering

Visste du att det finns en systematisk metod att använda då man städar hemma? Alla dessa år som jag har gjort fel. För ärligt talat, det finns faktiskt ett sätt att städa ditt hem på. Ett sätt som är strategiskt och metodiskt planerat, dessutom utförd effektivt och snabbt, så att du inte behöver spendera timmar och åter timmar att irrande städa runt i nästan cirklar.

En gång i tiden var det hemmafruarna som vanligtvis bar ansvaret av att städa och laga mat. De hade gott om tid att städa upp med en daglig städrutin och till och med få tid över till några stora djuprengöringsprojekt var och varannan dag. Som det var då, så var det i princip en kvinnas jobb varje dag medan deras män arbetade på ett jobb utanför hemmet. Nu för tiden så är kvinnorna dock självförsörjande och hårt arbetande i sina yrken, och har inte längre tid att äta och än mindre att städa hemma. Så vad ska man göra då? Leva i och med smutsen efter en tuff dag på jobbet? Nej, inte nödvändigtvis.

Med hjälp av bara några snabba städtips kan du också få ett vackert och snyggt hem tillsammans med en karriär, utan att måsta spendera hela helgerna med att städa. Hur, frågar du? Det är enkelt. Det handlar bara om planering. Ja så enkelt är det! Kommer du ihåg vad jag sa ovan om hur ofta man borde städa? Saken är den att det finns vissa saker du borde städa regelbundet och jag ska nu berätta för dig vilka dessa saker är.

Daglig städning:

Diska alltid disken efter en måltid. Disk är en sådan sak som har förmågan att snabbt bygga berg. Om du diskar direkt efter du ätit är halva slaget redan vunnet. Köket är det enda rum som alltid borde städas dagligen. Plocka och städa upp i de andra rummen i huset allt eftersom dagen går och du passerar. Ganska snart kommer du göra det utan att märka det. Tvätta också en tvätt varje dag. På det sättet slipper du berg av smutsig tvätt samt känslan av att det blir överväldigande att ens tänka på det.

Veckovis städning:

Damma, dammsug, moppa och rengör badrummet. Detta tar dig högst två timmar från början till slut. Börja på och avsluta ett rum i taget. Gå aldrig vidare till nästa rum innan du helt är klar med att städa det rum du håller på med.

Månadsvis städning:

Det finns alltid lite större rengöringsprojekt att ta itu med. Detta kan vara att dammsuga med de olika munstyckena i alla hörn och i exempelvis soffor och fåtöljer. Att putsa fönstren och speglar eller rengöra i kylskåpet passar också bra att göra en gång i månaden.

Om man håller dig på banan med de små sakerna dagligen och de större sakerna veckovis och månadsvis så kommer du snart ha full kontroll över din städrutin. Allt handlar om en god planering och att sedan hålla sig till den. Om du behöver städhjälp, kontakta vår städfirma i Nyköping för en garanterat ren hemstädning.